Skip to content

Het Spectrum

De Dikke van Dale beschrijft veerkracht als ‘kracht van lichaam en geest om zich snel te herstellen’
 
De gebeurtenissen van de afgelopen jaren hebben regelmatig een beroep gedaan op deze innerlijke kracht.
 
Terwijl we dagelijks proberen om te gaan met alle veranderingen, geloof ik dat deze kracht ons de kans geeft om op elk vlak te groeien en een leven te creëren dat een reflectie is van onze hoogste potentie.
 
Maar wat als al deze veranderingen te veel, te snel achter elkaar, te ingrijpend zijn en je de connectie met deze kracht langzaam verliest?
 
Wat als je nu even niet meer weet hoe het verder moet?
 
Wat als je opziet tegen wat de toekomst misschien brengt?
 
Wat als het nieuws en/of de gesprekken die je voert de laatste beetjes vertrouwen, waar je krampachtig aan probeert vast te houden, stukje voor stukje afbreken?
 
De meesten van ons, zo niet wij allemaal, zijn op de een of andere manier getraumatiseerd door het leven.
 
Ik definieer trauma als elke ervaring, gebeurtenis of omstandigheid die ervoor zorgt dat we de verbinding met ons gevoel van waarde verliezen en met het vertrouwen dat we weten wat juist voor ons is.
 
Dit hoeft niet altijd te ontstaan door een of andere grote, traumatische gebeurtenis. We kunnen getraumatiseerd raken door iets schijnbaar onschuldigs als herhaaldelijk te horen krijgen dat we niet kunnen doen waar we van dromen.
 
Uiteraard zijn er andere vormen van ernstige trauma’s, zoals aanranding of mishandeling als kind. Ik probeer dit soort gruwelijke trauma’s zeker niet te bagatelliseren.
 
En toch zie ik in mijn praktijk elke dag mensen die zich getraumatiseerd voelen door de ‘kleinere’ gebeurtenissen in het leven en hun ervaring van deze wereld. Hoewel deze ervaringen misschien door een buitenstaander als klein en onbelangrijk gezien kunnen worden, hebben ze toch een groot effect op hoe iemand zichzelf ziet, keuzes maakt en de wereld ervaart.
 
Ons natuurlijke instinct is om onszelf te beschermen als we getraumatiseerd zijn. We verbergen wie we werkelijk zijn, zetten maskers en beschermende identiteiten op die ons tedere hart veilig en verborgen houden.
 
Wanneer we ons leven leiden en reageren vanuit deze beschermende identiteit in plaats van authentiek te zijn en vanuit ons hart te creëren, kunnen we geen nieuwe wereld creëren waarin eenheid, saamhorigheid en vertrouwen de boventoon voeren.
 
Een wereld waarvan ik weet dat deze mogelijk is en ook dat deze er komt, zodra we het collectieve veld van liefde groter kunnen maken dan het collectieve veld van angst.
 
Ben jij er klaar voor om je verhaal te herschrijven en je weer veerkrachtig en energiek te voelen?

Jennifer heeft het Spectrum programma afgerond en wil haar ervaring graag delen:

Het Spectrum programma heeft me meer inzicht gegeven in wie ik ben en waarom ik bepaalde dingen moeilijk vind. Het lijkt wel alsof meer in contact ben gekomen met wie ik werkelijk ben. Ik durf meer mezelf te zijn en maskers verdwijnen langzaam. Het belangrijkste dat ik ervaren heb ik dat ik mag zijn wie ik ben, dat maakt de weg vrij voor veel meer groei en mogelijkheden ❤

Rianne is een heel fijn persoon tegen wie je alles kan zeggen. Een positieve invloed op de meest donkere ervaringen. Ze geeft waardevolle tips en tools om bepaalde gedachten en gevoelens om te zetten naar een andere energie.

Vandaag was mijn laatste afspraak. Ik kijk terug op zeer waardevolle coach periode en ik vind het fijn dat ik gebruik kan blijven maken van de tools en oefeningen zodat ik me kan blijven ontwikkelen en wanneer het even moeilijk wordt ik kan terugvallen op de EFT technieken.

Dankjewel Rianne ❤
Jennifer Penners

In het Spectrum coaching programma zijn EFT, Human Design, energy psychology coaching en aromatherapie samengebracht tot een uniek systeem waarbij aandacht is voor het in balans brengen van 9 essentiële menselijke condities. In hun hoogste expressie liggen deze 9 condities aan de basis van genezing, volwassenheid, gezondheid en veerkracht.

Het Spectrum programma is ontstaan vanuit het idee, dat alles wat in je human design wordt weergegeven op een spectrum ligt.

In feite zijn alle archetypen, eigenschappen en ideeën neutraal en hebben ze een heel spectrum van expressies hoe ze in je leven kunnen voorkomen. Je kunt je machtig of machteloos voelen. Je kunt je geliefd of onbemind voelen. Je kunt zeker zijn van je beslissingen of overal aan twijfelen.

Alle onderdelen van je human design bevinden zich op een spectrum en hebben dit potentieel voor lage expressie en voor hoge expressie.

In de kern van deze onderdelen liggen negen essentiële menselijke condities die ervaren dienen te worden in hun hoogste expressie. Het zijn menselijke behoeften die we hebben vanaf het moment dat we werden geboren.

Wanneer op een gezonde, passende manier aan deze behoeften wordt voldaan, zijn we in staat om de hoogste expressie van onszelf te zijn.

Deze negen condities beïnvloeden hoe we ervoor kiezen om ons human design uit te drukken en wat we kiezen te manifesteren in ons leven. Wanneer we een trauma ervaren of als we ervaringen hebben die ons doen geloven dat we minder zijn dan wat we werkelijk zijn, dan beïnvloedt ons dat vaak op het niveau van deze condities. We leven niet langer de hoogste uitdrukking van deze condities en vormen dan een beschermend deel, vaak ook ons ego genoemd. Een deel van onszelf, dat ons beschermt tegen de pijn van een lage expressie van deze menselijke condities. Vanuit dit deel van ons leven we onze menselijke ervaring.

In het Spectrum programma verwijderen we de beperkende overtuigingen, de verhalen die je in een lage expressie houden van deze condities en we onderzoeken de mogelijkheid om beschermende identiteiten te ontmantelen. Hierdoor kun je weer leven met een ander begrip van wat er nodig is om veilig te zijn. Je kunt een leven creëren vanuit een bewustere plek in plaats van vanuit een reactieve en getraumatiseerde plek.

De verhalen die je hebt over wie je bent, je herinneringen, je overtuigingen, je voorouderlijke afkomst en meer, deze verhalen beïnvloeden welke potentiëlen je uit het oneindige kwantumveld van mogelijkheden naar je huidige realiteit trekt. Wanneer we dat verhaal veranderen brengen we nieuwe mogelijkheden in onze wereld binnen, gebaseerd op een nieuw ontwikkeld verhaal dat de waarheid vertelt van wie je werkelijk bent. Je echte authentieke verhaal!

Lorraine volgt het Spectrum programma en wil haar ervaring graag delen:

‘Nog 1 sessie en ik heb het programma afgerond. Ik kan maar 1 ding zeggen DOEN!!!! Super interessant en leerzaam en Rianne is zeer kundig en aangenaam!! Het human design is echt een ontdekkingsreis naar je ware ik, wie ben jij, waarom ben jij zoals je bent, waar zitten jouw valkuilen en hoe kun je jezelf hier tegen beschermen en t belangrijkste, hoe kan je t beste uit jezelf halen en echt je eigen unieke ik zijn, want dat is iedereen!! Niemand is meer of minder dan een ander en ook JIJ doet ertoe! Ik was dat geloof lang kwijt but I’m back and I am gonna kick some ass ??
GUN JEZELF DIT CADEAUTJE!!’
Lorraine Spruit
Wat zijn nu die 9 essentiële menselijke condities?

Liefde is je geliefd en geaccepteerd voelen zoals je bent.

Empowerment is het gevoel controle te hebben over je leven.

Moed is weten hoe je je vreugde kunt vervullen en je niet te laten stoppen door angst.

Besluitvaardigheid is het vermogen om te weten hoe je kunt kiezen wat goed voor je is.

Emotionele wijsheid is het vermogen om emotionele energie te gebruiken als creatieve, opzettelijke creatieve kracht en te weten hoe je je emotionele wijsheid aanboort, voorkomt dat je compromissen sluit over wat je wilt in het belang van anderen.

Zelfvertrouwen is je vermogen om jezelf te vertrouwen, je eigen verbinding met je wijsheid en je innerlijke weten.

Vitaliteit is het vermogen om je energie volledig tot uitdrukking te brengen, zodat je dagelijks in staat bent om alles te doen wat je wilt en moet doen om een ​​overvloedig leven te creëren, waarbij de nadruk ligt op doen.

Authenticiteit de vrijheid die je voelt om echt te zijn wie je bent in de wereld.

Eigenwaarde is de diepte en de kennis om te weten hoe waardevol en kostbaar je bent.

Als bonus ontvang je bovendien toegang tot 5 ondersteunde EFT meditaties !

Pascalle heeft het gehele Spectrum programma inmiddels afgerond en wil haar ervaring graag delen:

 

‘Rianne, mijn redder in nood. Na al diverse keren bij Rianne te zijn geweest heb ik wederom een bodyscan laten maken. Ik voelde nml. dat ik niet goed in mijn vel zat. Ik bleek tegen een burnout aan te zitten. Rianne opperde dat het Spectrum programma wel iets voor mij zou kunnen zijn. Ik heb haar raad opgevolgd en we zijn vijf maanden aan de slag gegaan samen. Ze heeft mij net als anders weer liefdevol en geduldig begeleid tot waar ik nu weer sta. Krachtig en energiek! Mijn mindset gereset en klaar voor de toekomst samen met de kennis en handvaten die ik van Rianne heb mogen ontvangen.’

Pascalle Gulikers

 

Twijfel je nog of dit programma voor jou bestemd is?

Neem dan vrijblijvend contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Wanneer je besluit om te starten, ontvang je bovendien een set ondersteunende aromatherapie balsems t.w.v. € 88,00 cadeau.

Hoe is het programma opgebouwd?

Het programma bestaat uit 10  1:1 sessies verdeeld over ca. 20 weken. Je ontvangt bij aanmelding direct inloggevens voor een besloten webpagina waar je toegang hebt tot aanvullend materiaal, zoals audio’s ter voorbereiding op de sessies, EFT-meditaties en verdiepende opdrachten.

De eerste sessie bestaat uit een uitgebreide persoonlijke lezing van jouw Human Design. Tijdens deze sessie ga ik dieper in op jouw type, je profiel en de thema’s in jouw persoonlijke blauwdruk. Je krijgt inzicht in hoe je Human design kunt gebruiken om krachtige en goede beslissingen voor jezelf te nemen en te leven vanuit je hoogste potentieel.

Hierna volgen 9 sessies met elk een eigen thema. Met behulp van EFT, visualisaties, bewustzijns- en droominzicht vragen werken we aan het in balans brengen van de 9 essentiële menselijke condities en creëren we een nieuw verhaal, vrij van oude overtuigingen die je binnen de laagste expressie van deze condities hebben gehouden.

Voor iedere sessie luister je naar een voorbereidende audio met opdrachten en tussen de sessies is er ruimte om via WhatsApp je ervaringen te delen en vragen te stellen.